zaterdag 9 februari 2013

Pleegt Nikkie Plessen plagiaat?


Al een paar dagen gaat het nergens anders meer over. Dacht Nikkie Plessen echt dat niemand door zou hebben dat de ontwerpen niet van haar zelf zijn en het gejat is? Ik vond haar echt een topwijf, maar door dit is toch wel haar geloofwaardigheid weg. Hieronder nogmaals het verhaal:

Dinsdagavond heeft Nikkie haar kledinglijn gepresenteerd in de Harbour Club. De meeste mensen waren enthousiast over de kledinglijn. Het past bij Nikkie en is een echte stoere, maar toch vrouwelijke collectie. De website GlamOrama meldt donderdag dat er toch wel veel overeenkomsten zijn met andere ontwerpen van andere bedrijven. Hierdoor lijkt het er steeds meer op dat het allemaal gejat is. Opvallend is dat niet alleen teksten overeenkomen, maar ook lettertypes en de lay-out. Daarnaast heeft ze tassen in haar collectie die exacte kopie's zijn van grote merken. Zoe Karssen heeft al aangegeven juridische stappen te ondernemen. Nu is het afwachten wie nog meer een rechtszaak gaat aanspannen tegen Nikkie Plessen.

Zo jammer dat ze dit heeft laten gebeuren!
Wat vinden jullie van heel deze zaak?


Beelden: www.glamora.ma

3 opmerkingen :

 1. Oeei, dat is inderdaad erg jammer! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd plagiaat, ik snap ook niet dat mensen er zo enthousiast over waren. Ik vind het zelf tegen vallen en het viel me al snel op dat ik veel kopies zag van andere designers.
  BLOG

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echt 1-op-1 kopieren. Het was toch een kleine moeite geweest om je te laten inspireren en dan een andere tekst en/of ander font te gebruiken? Hoe heeft ze kunnen denken hiermee weg te kunnen komen? Onvoorstelbaar.

  BeantwoordenVerwijderen