zaterdag 19 januari 2013

Pas goed op je huid in de winterMerk je ook dat jouw huid extra gevoelig is in de wintermaanden? Dat is helemaal niet raar, in deze maanden heeft jouw huid gewoon wat extra verzorging nodig. En niet alleen vanwege de kou, maar ook om haar tegen de droge lucht te beschermen die de centrale verwarming thuis veroorzaakt. Je huid droogt op die manier erg snel uit en dat zie je ook in de spiegel: opeens zie je er ouder en minder fris uit. Maar wees niet bezorgd, je kan er gemakkelijk iets tegen doen.

In de winter kun je het beste een gezichtscrème gebruiken die wat vetter is dan dat wat je in de zomer smeert. Let er op dat deze vitamine A bevat. Dit is een anti-oxidant die je huid beschermt en sneller laat herstellen. Het wordt ook wel retinol genoemd, dus kijk voordat je een potje crème koopt even op de verpakking. En binnenkort kunnen we de carnavalskleding weer tevoorschijn halen, dus als je er tegen die tijd lekker stralend wilt uitzien moet je nu al beginnen met smeren.

Wat wel opvalt is dat vette crèmes en foundation nu niet bepaald de beste vrienden zijn. De foundation pakt vaak niet, en als deze wel pakt heb je kans dat de crème er doorheen schijnt. Je kunt dit voorkomen door overdags een voedende crème te gebruiken in plaats van een vette, en je gezicht ’s avonds voordat je gaat slapen goed in te smeren met de vette crème. Ook is het belangrijk dat je geduld hebt met je make up. Eerst je huid goed wassen, daarna een primer of serum aanbrengen (deze vindt je bijvoorbeeld via Beslist.nl), vervolgens een hydraterende crème en pas daarna de foundation. Na iedere stap moet je lang genoeg wachten totdat het product goed in de huid is getrokken. Als je je niet aan deze regel houdt heb je kans dat het resultaat vlekkerig wordt.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten