dinsdag 23 september 2014

Mijn reactie op de 'Fake Hand Ass Pinch Prank' video van Sam Pepper - Seksuele Intimidatie


Twee dagen geleden is er een video online gekomen van de bekende youtuber Sam Pepper. Deze Britse jongen staat bekend om zijn pranks en heeft ruim 2,4 miljoen abonnees. Zijn video's worden goed bekeken, maar zitten vaak tegen het randje aan. Ik heb het altijd een aparte jongen gevonden en zijn video's spraken mij nooit aan. Maar ja ik had zo iets het is gewoon niet mijn smaak zijn video's, als anderen het leuk vinden is het prima. Nou heeft hij een prank online gezet waarvan ik denk dat die veel te ver gaat en gelukkig zijn een hoop mensen dit met mij eens. Er is veel kritiek op de video geweest via twitter en ik zal uitleggen waarom.

De video die 'Fake Hand Ass Pinch Prank' heet bevat naar mijn mening seksuele intimiderend beeldmateriaal. In de video heeft Sam namelijk een nep hand aan zijn trui gemaakt zodat hij zonder dat de vrouwen het door hebben in hun billen kan knijpen. De vrouwen zijn eerst in de war omdat ze niet weten wie het doet. Als Sam dan bekend maakt dat hij het was en vertelt dat het een grap was zie je gewoon dat de vrouwen zich heel ongemakkelijk voelen en een beetje verward en verbaasd zijn. Sam lacht erom en geeft ze een knuffel. Voor mijn gevoel geven de vrouwen een knuffel terug omdat ze niet weten wat ze moeten doen in deze zwaar ongemakkelijke situatie.


Ik heb de video niet eens afgekeken omdat ik dit gewoon niet normaal vind. Dit is niet zomaar een grap, maar dit valt gewoon onder seksuele intimidatie. De gif hierboven zegt denk ik ook genoeg. Helaas leven wij tegenwoordig in een maatschappij waarbij vrouwen dit normaal moeten vinden. Er worden vaak grappen over gemaakt en vrouwen moeten zich maar niet aanstellen. WAT?!?! Dit is echt onbegrijpelijk voor mij! Vrouwen voelen hier zich ongemakkelijk bij en willen dit niet. RESPECTEER dat dan! Het wordt als iets heel onschuldigs gezien, maar dat is het niet. Ik hoor van veel vrouwen dat als ze uitgaan regelmatig betast worden en voordat ze het door hebben kun je in de drukke menigte niet zien wie het is geweest. Voornamelijk is de reactie van, ach het gebeurd zo vaak. Zo 'normaal' is het tegenwoordig al. 

Gelukkig blijkt dat een paar uur nadat ik dit artikel heb geschreven dat de video van Youtube is gehaald. De video was al meer dan 1 miljoen keer bekeken en had meer dan 100k dislikes. Verder zijn er veel youtubers die ook hebben aangegeven dat dit te ver gaat. Denk aan Tyler Oakley, Jack Howard, Hank Green, etc..

Gelukkig hebben we ook youtubers die wel het goede voorbeeld geven. Jack Howard en Dean Dobbs hebben juist een nummer gemaakt waarin ze de toestemming vragen aan een vrouw. Zo kan het dus ook! Daarnaast heeft youtuber Laci Green een open brief geschreven aan Sam Pepper via Tumblr. Ga die brief vooral ook even lezen. Daarnaast wil ik ook nog even zeggen dat vrouwen niet altijd onschuldig zijn. Het kan natuurlijk ook andersom zijn. Een vrouw kan een man net zo goed lastig vallen en dat hoort ook niet. Als je wordt lastig geval neem dan contact op met een vertrouwenspersoon of zoek bij iemand anders hulp. Seksuele intimidatie is niet normaal en we moeten er voor zorgen dat we dit ook niet normaal gaan vinden. 

* Sam Pepper heeft vannacht een video online gezet waarbij niet hij maar een vrouw het doet. Opvallend is dat de mannen nog feller reageren. Ze lopen weg of geven aan dat ze dit niet willen. Ik weet niet wat Sam hiermee wilde bereiken. Het is net of hij wilde zeggen dat als hij het filmt als een prank dat het dan wel goed is. Alleen dat is natuurlijk niet. Deze video is gelukkig ook door youtube verwijderd. 

** Sam heeft zojuist een video online gezet met The Reveal. Hierin vertelt hij dat het allemaal gescript is en niet echt is. Hij heeft dit gedaan omdat een vriend van hem hier problemen mee heeft gehad en iets wilde doen zodat mensen in actie zouden komen. De video kunnen jullie hieronder zien. Of hij heeft een geweldige actie gevoerd of dit is de perfecte cover up. Het blijft natuurlijk een beetje een rare situatie. Zeker als je ook kijkt naar andere video's waar hij soms opdringerig is naar vrouwen toe. Wat denken jullie?Ik heb dit artikel voornamelijk geschreven omdat ik vind dat we dit niet kunnen en mogen accepteren. We mogen over het onderwerp seksuele intimidatie wel eens beter nadenken en het meer bespreken. 

Ik ben vooral ook benieuwd naar jullie mening hierover. Laat vooral een reactie achter of jij de video hebt gezien en wat je ervan vond. 

Bron: Oh No They Didn't, We Heart It

3 opmerkingen :

 1. Goed dat je hier aandacht aan besteed, ik heb de video niet gezien maar hoef het ook niet te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de video niet gezien maar ben het zeker met je eens. Ik wordt regelmatig (als ik al op stap ga) in mijn kont geknepen of iets dergelijks. Daar ben ik totaal niet van gediend. En zeker met carnaval, als je als meisje een rokje aan hebt, denken veel jongens (gelukkig niet allemaal) dat dat een freepas is om onder je rokje te zitten.
  Ik vind het ook echt belachelijk dat dit bijna normaal gevonden wordt. Goed dat je daar tijd/een artikel aan besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide kanten zijn verkeerd bezig. Pepper heeft in al zijn domheid goedkoop willen scoren op Youtube met het billenknijpen; gedrag dat absoluut niet door de beugel kan. De gemeenschap heeft een kneep in de billen opgeblazen tot seksueel misbruik, bedreiging en verkrachting; een veel te extreme reactie.

  Dagelijks worden er mensen betast, verkracht en gepest. Zaken die veel ernstiger zijn dan wat Pepper gedaan zou hebben. Maar dan hoor ik al die mensen niet. Al die mensen die nu zo extreem reageren, zijn naar mijn mening selectief verontwaardigd en ik heb zo het idee dat zij graag aandacht zoeken. Pepper heeft 2,4 miljoen abonnees en dat is natuurlijk een geweldige reclame voor al die margebloggers en kleine kanalen.

  Ik zie graag dat beide kanten stoppen met dit gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen