donderdag 13 november 2014

Column: Te veel make-up?!

Een column schrijven... Dat doe je niet even zomaar, maar toch ga ik het proberen. Het lijkt mij namelijk wel leuk om soms wat meer persoonlijke artikelen te schrijven in de vorm van een column. In elke column zal dan een willekeurig onderwerp aan bod komen. Iets waar ik even lekker over wil klagen, juist iets waar ik heel blij van wordt of als ik mij gewoon dingen afvraag. 

Vandaag wil ik het hebben over de opmerking 'Jij hebt echt te veel make-up, dat is toch helemaal niet nodig.'. Ik kan je vertellen dat ik regelmatig deze opmerking krijg, surprise! Ik denk dat veel beautybloggers deze opmerking krijgen. Misschien dat jij het ook regelmatig krijgt te horen. Tijd om hier eens op te reageren. Al vrij snel vond ik de verkleedpartijtjes op de basisschool het leukst en was make-up reuze interessant. Uiteindelijk heb ik het op de middelbare school vrij weinig gedragen omdat ik het toen belangrijker vond om langer in mijn bed te blijven liggen. Wat zijn de tijden verandert zeg ;-). Tijdens mijn eerste twee jaar op mijn HBO studie droeg ik wel make-up, maar nog steeds vrij minimaal. Denk aan foundation, concealer, poeder, eyeliner en mascara. Zo deed ik zeker niet mijn wenkbrauwen bij tekenen, laat staan fatsoenlijk epileren. Pas sinds zo'n 2 jaar is mijn grote passie voor beauty eigenlijk pas ontstaan. Zo kan ik op dit moment niet de deur uitgaan zonder mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Dat voelt nu ineens heel naakt en raar. 
Ik volgde in eerste instantie alleen maar mode blogs, maar besloot op een random dag eens wat beauty blogs te checken en ik was meteen verkocht. Sindsdien volg ik bijna alleen maar beauty blogs en nog maar enkele mode blogs. Op The Joyful Things In Life stonden eerst alleen maar mode artikelen en vanaf dat moment is het steeds meer verschoven naar beauty artikelen. Ineens stond voornamelijk beauty centraal met soms nog een uitstapje naar mode en lifestyle.Ik merkte dat ik met beauty veel meer mijn creativiteit kon gebruiken dan met mijn mode artikelen.  
Ik weet nog goed dat ik eerst een heel klein laatje had waar mijn basic make-up producten in zaten. Na het steeds meer lezen van beauty blogs en door er zelf meer over te schrijven groeide ook mijn stash. Op bovenstaande foto kun je zien hoeveel make-up ik had in maart 2013. Ik had een paar kwasten, enkele paletten, een paar mono's, zo'n 15 lipsticks die voornamelijk van de Action waren en een redelijk aantal nagellakjes. Op dat moment vond ik dat ik aardig wat producten had. Als ik het vergelijk met nu stelt het eigenlijk niks voor.


In korte tijd is mijn make-up stash extreem uitgebreid. Zo extreem dat ik ineens bij de Ikea stond omdat ik een make-up kast moest kopen omdat het niet meer paste op twee plankjes. In plaats van veel kleding, schoenen en tassen ging ik veel make-up kopen. Mijn enkele kwasten waren ineens twee bakken vol met kwasten, de paletten zijn niet meer te tellen, heb ik alle kleuren lipsticks, durfde ik ineens blush te gebruiken, had ik meerdere foundations, ontdekte ik beauty webshops en heb ik zoveel nagellak dat het niet eens in een la + nagellak rek past.

Ik krijg thuis, van vrienden en zelfs kennissen regelmatig de opmerking waarom ik zoveel make-up heb? Het is toch allemaal niet nodig zoveel. Als ik dan weer wat nieuws heb gekocht zie ik de gezichten alweer voor mij waarvan af te lezen is dat ze het eigenlijk 'belachelijk' vinden dat ik weer iets nieuws heb gekocht. In principe hebben ze ook gelijk. Ik heb genoeg make-up en ik kan hier jaren mee doen.

Alleen zit er zoveel meer achter! Het is niet dat ik zomaar wat make-up koop. Ik denk dat mede beauty lovers het volgende zullen herkennen:

 • Je al tijden opzoek bent naar een bepaalde kleur en op het moment dat je de kleur vind je je geluk niet op kan
 • De limited edition collectie is uit en je hebt de producten kunnen bemachtigen die je op het oog had, SCORE!
 • Lekker budget, maar het product blijkt ook nog eens heel goed gepigmenteerd, hallelujah!
 • Een make-up look op hebben met alle mogelijke producten ook al moet je nergens heen. Het is gewoon leuk om te doen!
 • Dat je intens gelukkig wordt van je nieuwe make-up aankopen dat je er wel de hele dag naar kan staren.
 • Dat je al tijden wacht tot het nieuwe Sleek palette uitkomt. 
 • Je eerste MAC product is een moment dat je nooit zal vergeten
 • Op je vrije dag experimenteren met make-up looks. Van basic tot iets heel extreems. Probeer het eens, het werkt erg ontspannend.
 • Als er sale is bij je favoriete beauty webshop dan moet je gewoon toeslaan. Dat kan je gewoon niet overslaan.
 • Het moment dat ik mijn make-up aanbreng in de ochtend is echt even mijn momentje. Dan hoef ik nog aan niks anders te denken en kan ik gewoon even mijn ding doen.

Eigenlijk komt het erop neer dat ik wil aangeven dat het toch helemaal niet uitmaakt dat ik meer make-up heb dan de gemiddelde vrouw. Make-up is mijn passie en ik vind het heerlijk om er mee bezig te zijn. Als ik er gelukkig van wordt, waarom zou ik mij dan moeten aanpassen aan wat normaal is. Iedereen heeft wel zijn dingen waar die meer geld aan uit geeft dan de gemiddelde persoon. Laten we elkaar vooral respecteren en elkaar zijn/haar eigen pleziertjes gunnen.

Zo een heel bericht. Ik heb even mijn hart kunnen luchten. Dan ga ik nu even wat beauty webshops af of er nog wat leuks in de sale zit ;-).

Laat vooral in een reactie achter wat jij hier van vind. Vergeet natuurlijk ook niet om even achter te laten wat jij voor iets hebt waar jij veel geld aan uit geeft.

Bron: Prive foto's en weheartit

3 opmerkingen :

 1. Dit is zo herkenbaar. Als ik wat nieuws hebt gekocht krijg ik van mijn ouders al standaard te horen, dat ik het niet nodig hebt en dat ik voor de rest van mijn leven hiermee kan doen. Maar ik vind het heerlijk om nieuwe producten te kopen en om ze te gebruiken hihi. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je het leuk vind, gewoon lekker doen. Iedereen heeft wel dingen waar ze helemaal gelukkig van worden.
  Zeker dat van de limited edition is herkenbaar. Lekker blijven doen waar je blij van wordt :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Idd al die puntjes zijn zo herkenbaar! Geniet vooral van de make-up die je hebt!

  BeantwoordenVerwijderen