zaterdag 14 februari 2015

Column: Valentijnsdag romantisch of commercieel?


In november heb ik mijn eerste column geschreven en ik vond het wel weer tijd voor een nieuwe. Aangezien het vandaag Valentijnsdag is leek het mij wel een leuk onderwerp om vandaag te bespreken. Of je hebt een hekel aan Valentijnsdag of je vind het leuk. De een vind het romantisch en de ander vooral commercieel. Mijn mening? Beiden!

Ja Valentijnsdag is onwijs commercieel. Weken van te voren liggen de winkels al vol met van alles in de kleuren rood en roze en bedekt met hartjes en bloemen print. Je kunt van alles kiezen, het gaat van een kaartje tot bloemen, goodies en snoepjes. Doordat het etiketje 'Valentijnsdag' erop zitten kunnen de winkels ook nog eens twee keer zo'n dure prijzen vragen. We trappen erin door het alsnog te kopen en er wordt onwijs veel geld aan verdiend. Uiteindelijk is de keus aan jezelf dus eigenlijk kunnen we de winkeliers niet de schuld geven. 


Toch vind ik ook dat Valentijnsdag iets heel romantisch is. Het is een moment om even stil te staan bij je relatie. Natuurlijk kan dit op elk moment, maar een 'feestje' of een 'viering' is toch altijd leuk? Een dag om elkaar extra te verwennen en te genieten van je relatie. Elkaar te verrassen wanneer de andere het misschien wel totaal niet verwacht. Maar het allermooiste van Valentijnsdag vind ik wel dat het ervoor zorgt dat mensen meer durven en een stap durven te zetten. Valentijnsdag zorgt er bij een aantal voor dat ze eindelijk aan iemand durven toe te geven dat ze die persoon leuk vinden. Het kan toch niet mooier? Sommig mensen mogen het dan wel een 'nutteloze' dag noemen, maar het heeft toch zeker een functies. Ja het kan ook fout gaan doordat je wordt afgewezen, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd. Het ergste wat mis kan gaan is dat de andere persoon je ook leuk vind en er misschien wel iets heel moois start. Daarom vind ik dat Valentijnsdag ook iets romantisch is en niet alleen maar commercieel. 

Ik ben zelf single en ik ga niks bijzonders doen met Valentijnsdag. Ik heb met Carmen in de avond afgesproken en dan gaan we samen Vampire Diaries kijken. Gaan jullie wel iets met Valentijnsdag doen? En wat vinden jullie sowieso van Valentijnsdag, te commercieel of juist romantisch? Laat even een reactie achter met jullie mening, ik ben erg benieuwd!

Voor de mensen die Valentijnsdag vieren geniet ervan! Voor de mensen die geen Valentijnsdag vieren geniet van je dag! ;-)

Bron foto's: Weheartit.com 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

1 opmerking :

  1. Ik doe zelf niet aan valentijnsdag. Het is denk ik idd een leuke/goede dag om op iemand af te stappen waar je al een tijdje een oogje op hebt. Nu ik een relatie heb doe ik er eigenlijk niks mee. Ik vind het idee van valentijnsdag wel romantisch, maar het wordt ontzettend commercieel gemaakt. Eigenlijk wel jammer. Ik vind het dus ook wel een beetje van beide.

    BeantwoordenVerwijderen